Wednesday, January 20, 2010

Laktop!!!!! (Dendam X Berbalas!)

Tajuk kali ni mmg xseram, mmg xseday , mmg xlucah....tapi cukup watkan aku sengsara n kuciwa.....

huhuh...laktop aku ilang lbh kureng 4 bln yg lepas...ilang kt umah sewa sndiri....sape yg amik aku xtau sbb klu aku tau mybe laktop tuh dlm perut pencurik tuh (aku mmg zalim)...yg aku terkilan...laktop aku ilng dlm keadaan umah berkunci, bilik aku pon berkunci....so korang rase laa sape yg amik??? lu pikiaq laa sndirk bab kate cik nabil...

smpai laa aku tergerak nk tanye seorng alim ni....die ni kire pakcik mmber aku...mmber aku ni lak dok kedah...time tuh aku kat kl....so aku citer masalh aku ni dlm hp je laaa....so org alim tuh pon ckp nk tlg...die kate die akan wat solat hajat....

selang 2 ari lpas tuh...org alim tuh tpon aku blik...so die pon bg laa petunjuk kat aku...die ckp yg amik laktop aku tuh bkn org luar...(maksud die dak2 umah gak)....org tuh siap bg aku lagi huruf dpn nama bdk yg curik laktop aku tuh...siap bg ciri2 fizikal beb....sat g aku pk2 balik 90% tepat ape yg org alim tuh ckp...terkejut aku....

Tpi yg mnjadik masalh skunk ni aku xde bukti2 kukuh nk tuduh bdk ni....mcm2 cre laa aku wat nk bg pancing tertuduh ni mngaku...tapi xjln beb....die wat selambe je cam xde ape2.....tpi dlm mase yg same aku pon cam rase bersalah sbb tuduh die tnpe sbb....

Tapi klu berdsrkan ape laa yg org alim tuh ckp....ish ish ish ...kompius aku....so nk kecoh2 pon benda tuh dh lame jadik...so nk xnk kene gak redha....xpe2 xde rezki kot....tapi tertuduh tuh still dok seumh ngn aku lagi + dak2 junior kolej lame aku....dak2 jumior ni ok...sbb aku penah pancing duit 50 letak besepah...tapi xlak ilang...siap dorang pegang duit tuh , pastu tnye aku ade x tercicir duit...tuh yg aku rase dak2 junior ni jujur2 blaka....so far skunk xde ape2 yg berlaku...tapi aku takut mase2 akan dtg nnti...takut ade brg ilang lagi....

Kwn2 tlg laa aku...aku dlm dilema!!!!!

7 comments:

Frodo Baggins said...

TERUS TERANG ADALAH JALAN TERBAIK!

kalau kene ngan aku
aku tanya direct
ko amik laptop aku ke?
tok laim gtau camni camni org tu
bila campur tolak semer
menepati ciri2 kau

KAU KE??


>>___<<

Haris Dot Com said...

jadah ko laaahhh...watpe aku nk rompak laktop sendirik....ish ko ni....

tapi tu lahhh mybe sbb dlu aku percaya sgt mmber2 ni....

camnilaa jadiknyee

Frodo Baggins said...

ADOIIIII wa buat ayat salah dowhh

agagaggagaga ...


=================================

TERUS TERANG ADALAH JALAN TERBAIK!

kalau kene ngan aku
aku tanya direct

"ko amik laptop aku ke?
tok alim gtau camni camni org tu
bila campur tolak semer
menepati ciri2 kau. KAU KE??"


>>___<<


jadahnya aku nak kata ko curi lappy senirik pulak! wa rasa cam nak pijak rambut lu jer! Ciss ..


ksmpulannya, kata abah aku >> kita xkan tau org tu bley pcaya atau tak slg kita x brani nak ltk kpcayaan kat dia. So skank lu tau arr kawan lu TENUK. Next time hati2 ((tu pun kalau dia yg songlap lerr))

Kuda Kertas said...

pergghh..bhya tu dok serumah ngn pnyangak..hati2 weh..

ko x cbe lak ke pncing die??

Haris Dot Com said...

frodo : aku sokong ckp bapak ko....tu laa skunk ni aku mmg berhati-hati dowh ngn dak tuh....tapi tu pon klu btol die amik...

kuda kertas : dh byk kali beb aku pancing....tapi xtau laa lom ade hasil lagi...xpe laaa klu btol laa die yg amik hrp dpt balasan laa...

shapikapikabon said...

haih.
lain kali kalau kau nak test2 buat2 duit rm50 tercicir,bgtau aku.

p/s : heish.rugi.melepas.

ct odah said...

ha aku ade idea..ko msuk bilik bdak tuh..ko jerit..
hoi aku da jumpe laptop aku...hahahha..abis sume cuak..hahaha