Wednesday, January 20, 2010

-keSEDARan-



Huh aku tersedar....aku tertido lak td...erm kol 3.30 ..keje 70% siap....penat...dr pagi td wat keje...

Aku amik sbtg rokok ...aku isap....sambil2 aku ke tingkap opis.....huhu KLCC....Kl, ni la bndr yg aku idam2 nk lepak time aku sek dlu....mcm2 ade org ckp....

Tibe2 aku tringat lak kat mak ayah aku...apehal ni....erm RINDU!!!....dh lame aku xblik kpg....last raye thn lepas...baik sungguh aku.....

Tibe2 aku teringt lak 'BENDA2 JAHAT' yg aku penah wat dlu....cis nape dtg time2 camni...xtau nape aku berdebar-debar.....rase bersalah lak....

Berjaya ke aku jdik ape yg family aku nk?? anak SOLEH...jauh skali....dgr ckp , berjasa , contoh adik2...huh smua tuh jauh skali.....aku byk KECEWAKAN dieorg....family xpenah ckp...tapi aku tau.....

Tibe2 aku SEBAK....nape??? BILE??? bile aku bole berubah....nak tunggu MAK AYAH aku dh meninggal??? ish mintak di jauhkan....aku cube...tapi setiap kali aku cube...byk HALANGAN....halangan yg wat aku trus tersasar jauh....huh JAHIL2...aku mmg jahil...arap segala DUGAAN dpt mematangkan aku....

Aku akan trus cube...cube utk berubah.....xmngharap terlalu tinggi....sekadar dpt mmbuat MAK AYAH aku bngga,sudah ckup bagi aku.....aku trus mengelamun...aku rase air mengalir kat pipi aku ni...huh aku MENANGIS??....utk ape?? utk MAK AYAH...atau utk segala keJAHILan aku??? aku xpasti...

Yang pasti aku akan cube...cube berubah...berubah menjadi sesuatu yg BERNILAI dan BERMAKNA.............................................!!!

10 comments:

shapikapikabon said...

usia mematangkan kita.
one day kte akan berubah.

:P

TARANTULAH said...

yap kita terlalu rush.. nanti kecewa bro.. wa dah alaminya..

Lya Colours said...

masih ada kesempatan utk kita perbetulkan segalanya
kalo x blk kpg, at least kita bleh call mak ayah kite once a week
itu pon cukup baik, tny khabar
menunjukkan kita concern kt dorg =)

ct odah said...

mog2 ko akan berubah..berbakti pada nusa dan bgsa..cewah..kim salam mak ayah heh..hahaha

dakwat-merah said...

halow...
sory br ada masa untuk lepak lama dalm blog...
ala..
blaja molek2 je hehehhehe......
apa 2pun..
ko blaja kat mnaa?
ambil kos apa??

oranglidi said...

bagus2, berubah itu mudah

Frodo Baggins said...

berubah untuk kebaikan
bagus2 ...

>>___<<

wong ah ian said...

mane lu ilang ni?

shazalisme said...

tetiba je ko semua eh..
tetiba aku terkomen page ko plak.. :P

Haris Dot Com said...

shapika : btol2...aku dh matang!!!

tarantulah : huihuuh darah muda katekan...

lya : insyallah aku try

odah : hahah kemsalam??? k2

dakwat merah : hahah aku dlu blaja kat kolej multimedia kl....

orgliddi: dlm usaha utk berubah...

frodo : harap2 gitulah....cayok!!!

ian : aku xilang...kat sini jee...cume lately ni bz memanjang....pojek kt cyberjaya nk kene settle

shazalisme : komen2 jgn x komen