Thursday, February 11, 2010

-Menkarate Lipas Dikala Subuh-

Erm tiap kali tgk tajuk ni je aku musti kompius....aku ke yg salah.....aku kompius nape budak kecik tuh marah kat aku.....

ade satu ari ni....mmber aku suh aku jage anak sedara die....comel beb...5thn.....petah berckp....membebel jee sampai aku pon xlarat nk layan...hahaha so dah penat2 layan die , berkejo-kejo dgn die...aku pon suh laa die tido...bdk tuh ckp bole tapi dengan syarat aku kene bercerita dgn die......aik nnk becerita plak...ingt aku ni ape??? story teller kew??? xpe bg melayan kehendak bdk kecik ni aku pon bercerita laaa....

hah tajuk citer ni "Menkarate Lipas Dikala Subuh".......bru ckp tajuk jee bdk tuh dh xcited gilee bavi ....hahahha....so aku pon bercerita camni bunyi die...:

dlm sebuah kampung, ade seorg bdk bernama ali...ali seorg bdk yg hemsem, rajin, pandai main guli dan pernah mewakili sekolahnye dlm pertandingan guli zon peringkat sentul timur.....ali sgt popular disekolahnye.....ramai awek2 yg minat beliau...tapi beliau xminat awek2 tuh....ini bkn bermakna ali gay....tapi sbb mmg die xsuke bercouple.....

ali juga merupakan seorg anak yg soleh lagi bertakwa....die xpenah tinggal semayang...apetah lagi meninggalkan rumah tanpa kebenaran ibunya....die juga seorg yg patuh terhadap ibunye dan juga undang2 negara....ape sahaja arahan ibunye, ali akan buat tanpe ade sdikit pon bantahan.....setiap pagi ali akan ke pasar utk mmbeli brg2 dapur yg dipesan ibu nye....die juga akan ke 4wd utk mmbeli no ekor utk bapa nye...tgk sungguh patuh ali kepada keluarganye.....

ali juga mempunyai haiwan peliharaan....tapi haiwan peliharaanye xpenah tetap.....dlu ali ade ayam bernama 'jalak'...tapi ayam itu telah disembelih oleh ayahnye utk masak rendang....so ali memilih kamben pula...kamben itu bernama 'goat'....tapi same jugak seperti jalak, goat disembelih sempena hari raja aji yg lepas....kadang2 ali bengang sbb haiwan peliharaannye slalu mati...so die penah cube memilih harimau...tapi trus dibangkang oleh bapa nye...so skunk ali xde pet utk dibelaaa....

setiap pagi ali akan bangun awal utk semayang subuh....tapi ari ni ali bangun lambat...tibe2 ali dgr mak die menjerit...."ali tolong!!!!"....ali pon bangun dgn segera nye......"nape bonda??"......"hah tu ade lipas...mak geli laaa tlong ali".....
ali pon trus mengkarate lipas tersebut....maka lipas itu mati serta merta kerana kecederaan parah di esofagusnye....mak ali berterima kasih kpd ali dan trus memasak lempeng kesukaan ali...ali pon gembira.......tulah cerita "Menkarate Lipas DIkala Subuh",.....

abis citer jee bdk tu trus marah aku...."Ape laa abg aris ni...xlogik langsung..."

aik aku kene marah??? apehal hah?? tu yg aku dok pikir sampai skunk ni....xsesuai kee citer tuh utk peringkat umur dieorg tuh????? CHOW!!!!!!

14 comments:

ChentaBeng said...

hahaha kalo aku jadi budak mesti aku sepak telor ko laju2 duhhh... hahaha...

deus X machina said...

baik amek lipas tu
ko wat paprik
erk888

TARANTULAH said...

sepak je lipas yu laju2.. berani.

Haris Dot Com said...

chentabeng : hahaha asal lak...?? ko ni nk backup aku kee bdk tu??? sepak telo ko kang....

deusxmachina : hahah asam pedas pon orait gak

tarantulah : hahahha sepak je ke??? takut ko jee xbran nk sepak lipas tuh wakakaka

{lumut} said...

oi jahat gile ko beng..bengong...
hye haris...
nak jdik director tjuk ye..=p

sehat??

Haris Dot Com said...

hahah lumut2.....aku ok jee jadik director utk tajuk2 entri ko...tapi biaselaaa mane ade keje free ye x??? 2k sbln ok laaa wakakaka

GhOsToNe said...

lipas goreng pon sodap!

Anonymous said...

Is skunk ape Real?
http://www.is-bigfoot-real.com/

si kosong said...

mengkarate lipas dikala subuh tu dulu pnh dicadangkan tuk bt filem tp tergendala sb xde yg sesuai tuk jd lipas..

Haris Dot Com said...

kosong : wakkaka tau xpe...aku penah dgr dlu gak...aku rase ko leh jadik director laaa.....kompem untun byk

si kosong said...

aku blh jadi director tp aku nk amik ko pegang watak lipas ok.?
huahahaha

hans said...

hahahaha
geli aku dgn lipas

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

mcm penah bace entri ni kt blog laen.

Haris Dot Com said...

tak ade perasaan : erm ni nukilan sendiri...xde tiru sape yee.... harap maklumat :)