Tuesday, February 2, 2010

-Makan-??

salam...hah aku bukan nk citer pasal rancangan 'Jln2 Cari Mkn' , apetah lagi nk citer psl ex aku blanje aku 'ciken cop'....

Mkn klu korang nk tau mmg byk memberi maksud....ia juga mengikut care korang meluahkan perkataan 'mkn' itu sendiri dan juga cara korang menghamburkan perkataan 'mkn' tersebut....apebenda aku membebel ni....cam ci....

'weii man nk belanja MAKAN laaa' , 'weiii mat xkan awek tuh ko nk MAKAN sorang je ' ------ maka pernggunaan ayat MAKAN menjadi sesuatu yg best....

'blah laaa lu...kwn MAKAN kwn laa lu ni' , ' I xnk ckp dgn u, i MAKAN ati dgn u tau '
----bagaimana pula dgn ayat MAKAN ini??? xbest bukan....

so begitu juga perkataan MAKAN itu sendiri tlah memberi aku impak maksima gile babas pada aku....hihihih mungkin korang xpenah dgr pepatah melayu hadari menyebut "HARAPKAN SOLEX , SOLEX YG MAKAN TUAN" lebih kurang gitu laa bunyi pepatah tersebut....

so petang tdi aku pon siap2 awal nk balik umah....keje abis kol 6 , so tepat jee kol 6 aku trus laa kuar opis.....niat mmg nk balik awal....nk mengadap dota tercinta wakakka.....sampai kat moto je...aku trus laa kuarkan kunci nk bukak solex tuh...tup tup...adoiiiiii kunci solex mane??? pagi tdi ade....mistrius btol??? xkan ptg2 ade 'benda' nk kacau aku???

dekat 3-4 kali laa aku naik trun opis aku carik kunci solex tuh...cis xjumpe2 gak...ni xley jadik....last2 opis boy aku smpai....ingt nk tolong....tapi mmg die tolong pon...tolong bgi gergaji besi...."lu potong jee solex tuh abis citer"....perghhhh mmg senang laa ko ckp...tolong laa klu brani....last aku sorang je laaa potong solex tuh...mmg ci tol....planning nk balik kol 6, last2 balik kol 6.30 gak...hahahha nasib2....

misti korang xcaya bukan...cewah....seb baik laaa aku xde kemera..klu x mmg aku dh snap 2-3 pic utk jadikkn bhn bukti....tapi nk wat camne...hp NOKIA 3310 aku tuh aku lupa button CAMERA die katne??? so xde laaa gambar nk tunjuk kt korang....

CHOW!!!!!

p/s : cik a samad said, klu tuan baca entri ni tolong msukkn pepatah "HARAPKAN SOLEX, SOLEX MKAN TUAN" dlm dewan bahasa dan pustaka yee...i lap u!!!

13 comments:

Frodo Baggins said...

wa ske "makan" makan ni
nikmat beb .. keperluan hidoop!

Frodo Baggins said...

>>____<<

dan aku fes kew?

Frodo Baggins said...

ok lah bye ...
sekian, wassalam

Haris Dot Com said...

frodo wakakak mmg ko fes...slalu muka hang jee yg fes...yg laen tidoq kot wakakaka

MUHAMMAD NUR AZFAR BIN NOH said...

pehh hariss.......ko mmg mcm ci la....hahahahahaha....
abis smpe rrdo aku dgr citer ko...hahahaha.....pape pon...sempoi....cak...!!!

{lumut} said...

nk gua jemput kan sanad said dtg sini tak?die dok sebelah umah gua.haha..

maakknn..lapar.

Fhad Boulala said...

lumut gua taw la lu kat sane da petang.. dah2 g rest.. g amin basket ball tu.. hahah..

haris lu xyah suh a. samad said bace blog lu tuk amik simpulan bhs tu.. lu suh m daud kilau xpun jaafar on pun boley.. lu ni demand lah.. hahaha

seKut taWar said...

frodo gay..

sekian

Haris Dot Com said...

azpar : ko mmg bungok

lumut : hahah ye ke?? xpe nnti aku amik die...

fhad : hahah aku bkn demand...tapi ye laaa nk publisiti gak wakakka

sekut : yeke....aku bru tau...

Razman said...

sama tak dengan pepatah harapkan durex, kotex pula menjelma?

Haris Dot Com said...

man : ish ko mmg bagus laa man dlm penggunaan tat susila dan pembendaharaan kata ni...ape2 nnti aku rujuk ko je laaa

TARANTULAH said...

makan.. makan..@ melantak dua2 memang best jika lgi ada orng belanja. hehehe

Haris Dot Com said...

tarantula : hahaha mmg pon tu laa benda paling besttt skaliiii