Tuesday, February 16, 2010

-Melentur Buluh Biar Dari Rebung-

aku pinjam peribahase ini yg kluar dr mulut mmber aku smlm...aku xtau nape beliau tibe2 berpeibahase seperti ini....smlm juga merupakan hari yg amat ci bgi aku....

semenjak dua menjak ni aku mengalami sindrom pelik yg dipanggil 'pelupa'...aku xtau nape....maybe kepala aku ni sarat dgn web2 xxx dn juga kekerapan aku minum minuman yg mengandungi semut....

pagi semalam mmber aku kejutkan aku dr tido....xtau nape beliau begitu bersemangat membebel dgn aku sambil mengeluarkan pepatah seperti itu...walhal cume mengejutkan aku dr tido je....

"wei aris...bangun laaa...dh kol bape ni......"....

aku pon tgk jam...adoiii dh kol 9 lebih ni.....mampos lambat aku nk gi keje ni.....dgn bebekalkan air 2 baldi aku mandi dgn tangkasnye....kemudian aku bersiap dn sempat memandang ke cermin sambil memuji ciptaan tuhan yg hemsem ini,.....

mamu : "awat hang senyum2 dpan cermin ni..???"

aku :"ntah laa aku suke laa tgk muka bdk ni"

mamu : "mane??" ......

aku : "bdk kt dlm cermin ni laaa"....

tibe2 aku trus dibelasah hanye kerana statement tuh??? aku bersalah kew???....tnpe menghiraukan belasahan mereka aku trus senyum dn trus memuji-muji ciptaan tuhan ni....pada aku maybe mereka jeles....

pastu aku trus menyalakan kan rokok dn memakai kasut.....dlm mase tuh aku perasan mmber2 aku ni dok gelak2...aku xtau nape tapi aku dh xsedap ati...aku trus ke bwah dan menaiki moto....lom sempat aku start enjin jee...mmber aku menjerit dr atas....

mamu : "woitttt hang hemsem2 nk pi mane???"

aku : "keje laa samdol...xkan nk g disko pagi2 ni..."

mamu :"bkn hang cuti sampai selase kew??"

aku : "yelaa arini kan rabu"

mamu : "tulaaa tgk blue byk sgt...sampai ari pon hang lupe...ari ni selase laa pengorrr"

aku : "hah??? abis yg ko kejut aku pagi2 suh mandi tu apehal???" (dh start marah)

mamu : "aku nk ajak hang g sarapan je..." (gelak sinis)....

aku : "sihal!!!!"

bavi tol laa....apesal laaa aku ni...semagat sgt nk g keje.....adoyai!!! CHOW

p/s : aku pelupe kew?? aku semakin tua????

23 comments:

TARANTULAH said...

pelupa dh jadi kebiasaan bila melangkah ke lam pekerjaan namun jangan buat2 lupa. kalo lupa gak try selawat..

Fhad Boulala said...

hahaha... lu sengal la... tu la melancap satu hari 4,5,6,7,8,9 kali mane x lupe.. nasib punai melekat je.. kalo x mesti ko lupe tetinggal kat lubang mane kan? wakakakak

Haris Dot Com said...

tarantulah : hahah aku satu benda je x lupe.......awek!!! wakaka

fhad berbolu : cis cam ci statement ko...blah laa bile mase aku melancap....xpe2 nnti aku pinjam hp canggih mmber aku rakam aksi2 gay ko ngn ian wakaka time tu bru tau punai sape kat lubang sape....

crazy_labelle said...

haha... kalo ak kwan ko, ak biar je smpai opis... haha...

Haris Dot Com said...

crazy_labelle : cis klu mcm tuh mleh nk kwn ngn ko wakakakka

e. indah said...

hahhhaa kem salam ler kat budak dlm cermin tue yer ...

**salam singgah sini

Haris Dot Com said...

e. indah : em bdk dlm cermin sape ye??? ohhh saye kew??? (tersipu malu sambil blushing2...)

♀.รﻨν.♂ said...

fhad punye komen cam syial.
btw, org yg makin meningkat usia neh mmg mengalami masalah lupa-lupa harimau.[baca seperti peribahasa ajak-ajak ayam]

oranglidi said...

macam sial gak lu ni.. tu la.. lenkali orang nak wat projek kat umah lu jangan la duk intai2. hahahaha. kan da jadi pelupo.

Haris Dot Com said...

siv : fhad mmg camtu....eh asal lak aku ni dh tua kew??

org lidi : cet bile mase lak aku ngedap org beromen kat umah aku??? cis fitnah semata-mata

enuLwanie said...

semangat gile nk gi keje.
klu aku jd employer,
cnfirm aku dh amik ko keje dgn aku.

(first time comer!)

aleen adela akoo ^_* said...

ces!akoo bengang ngan member ko tuh.asal xcakap pas 2 trafic light..kan sonok tengok ko u turn dgn xsemena2.hak2

ELYN said...

aku amik cermin kang! haha aku sukakan perangai ko :D sebijik mcm aku.bhahaha. tapi tidak melancap -.-'

Haris Dot Com said...

enulwanie : hahahha cis

aleen : perangai ko mmg terpuji kan...i like u....cis jumpe ko aku smack down bru tau

elyn : haha mase bile aku melancap!!! tuh fitnah abaikan...ko suka perangai aku??? mybe kite bolee jadik pasangan sweet???

ELYN said...

hahaha ku tidak hingin :D

Fhad Boulala said...

woiii pesal ko balas pendek je komen die? memlilh betol ko ni... nmpk sgt! hahahah.. syhhhhh die datang.. wahahaah

Haris Dot Com said...

elyn : huhuh nape xnk plak?? aku seorg yg sweet lagi hemsem...wakakka

fhad : bagi kang komen pnjng2 jdik gosip panas lak...ko ni bkn bolee tgk org senang wakakka

Fhad Boulala said...

kalo "die" lu nak try gua xde hal lah.. sikit pun x taching.. sukew je... ahahahah

Haris Dot Com said...

fhad : cam ci laa ko ni.....selisih beb...ishhhhh

oranglidi said...

ah, aritu lu cerita la bai. wat2 lupa lak.

oranglidi said...

fhad berbolu? hahahahahha

Haris Dot Com said...

org lidid : ko mmg nk kene sumpit kat pusat laaa hahaha

wong ah ian said...

woi aku cuti hari ni (190210)..ko keje ke?..hahahaha