Tuesday, October 26, 2010

-Zaman Silam-

Salam Sejahtera...


Bru Lepak Ngn Geng ABC....
Geng Ahli Blogger Cacat....
So bile jumpe je...
Sembang nk kene kencang....
Sembang nk kene lebat....
Sembang nk kene top....
Baru Hemsem...

Dlm byk2 sembang tuh....
Bole lak terbukak kisah time2 sekolah dlu....
Teringat aku satu kisah time aku usha awek kat sekolah aku dlu...

Aku ingt lagi time sekolah dlu...
Aku antara laki hot yg slalu jadik faveret para2 wanita <-- sumpah ni statement tipu

Aku antara yg pantang di cabar...
so klu di cabar jee kompem aku sahut dgn jayanye...
Ade mmber aku ni cabar aku tok usha sorang awek ni...
Aku namakn die sbgai 'D'....

Aku yakin...aku kompem dpt usha nye si 'D' ni...
Ape ade hal...
Muka kacak...berspek mata...
Ade lesung pipit...masakan tidak ade pompuan yg terpikat...

Berbekalkan coklat murah yg aku beli kat koperasi sekolah...
Aku trus ke kelas si 'D'....
Dgn lagak gaya macho....
Rmbut sikat keblakang ala-ala DOn mafia....
Sambil serlah kan lesung pipit yg ayu ni....
Aku trus berjumpe ngn si 'D' ....


maka terjadik laa perbualan lucah seperti berikut....:

Aku : D...sy ade benda nk ckp ni....

D : em ape die??

Aku : erm dh xley simpan2.....nnti basi lak....

D : erm klu basi buang laaa....

Aku : ok thnks...sbnarnye.........(sambil tersipu-sipu malu)

D : apedie cik Haris.....

Aku : Saya minat laa kat awk D, pendek citer jom couple.....kompem kite bahagie....

D : Em sori haris...bkn xnk...lesung pipit dh sweet...tapi kureng hemsem laaa...so maybe kite x sesuai kot....

Aku : ok....(terkejut sbb 1st time direject)....


Member2 aku dh dok bantai gelak....
Aku tibe2 rase nk pitam....
AKu hemsem, bergaya, hotsss, segak...
Mana mungkin aku direject???

Otak aku berputar carik idea....
camne nk cover ni....
Tibe2 aku nmpak sorang mmber aku berjalan ke arah aku....
Damn...peluang terbaik....

Dgn selamba aku trus g ke mmber aku tuh....

"Zam...pasni kelas ape?? Kelas Mate kan...pinjam buku teks...."

Aku berlalu pergi meninggalkn si D terpingga-pingga...

Padan Muka, sape suh reject aku....
ujur ati aku ngn bongkak...

SEKIAN....





p/s : Gue rindu time sekolah menengah dlu........

5 comments:

ct odah said...

ALASAN D AKU SKE..TERBAEK!.HAHA...

si kosong said...

miahahahaha....

Fhad said...

ko ni menipu la.. aritu ko cite ko ajak mmbr ko tu main bola tuk cover up.. ni tanye kelas ape lak.. pasni xnk caya cite ko... hahahahaa

Ahmad Muzaffar =) said...

tu yg 1st time ko kene reject kan???
lepas sekolah menengah beratus2 kali kan haris????

wong ah ian said...

eja math pon salah..dasar penipu!! hahaha