Saturday, August 28, 2010

-Cerita Seram Di Bulan Ramadhan- (Edisi Sembang Nak Top)





Pengalaman ngeri yg aku alami ni aku kategorikan sbgai seram suam2 sejuk....

Benda ni aku alami time bulan pose thn lepas....
Cam biase lepas jee abis terawih 8 rakaat...
Aku bersama dgn rakan2 sebaya akan memilih aktiviti2 yg menarik utk di isi pada mlm tu...

So antara aktiviti kegemaran kami ialah bermain snooker...
X men laaa brader men2 mercun....
Tu zaman bileee....
X bandar laa x men snooker....

So lepas penat ber sukan dn beriadah di meja snooker...
Kami amik result utk minum di kedai mamak yg sentiasa open 24 jam....
Sesampi nye di kedai mamak tuh , aku tgk ramai btol org....
Sampi nk park kete pon susah!!
Biaselaaa kat tmpat aku lepas smayang terawih kene lepak kedai mamak....
Baru brader2, sape2 di antara kwn kiteorg yg lepak umah jee...
Kompem kene kutuk , atau kene caci maki dr kami....

Aku pon trus cari parking, jumpe jee aku trus park...
Tapi mmber aku 'sound'...
"weii...ko parking dpn tokong cina tuh beb, xyah laa cari parking len laa"
Jadah tol, bulan pose mane ade setan....semua kene ikat...
Yg xkene tuh ko jee sorang, ujur aku dgn marah...

"weiiii jgn beb, adik aku kene sampuk kat sini laaa"

"Ko bior btol, karut ngn x efektif langsung laaa....mane lak ade setan nk sampuk2"

"suke ati ko laaa, klu kene nnti jgn salah kan aku, aku dh warning tau"


Aku wt bodo jee.....aku park jee kat situ, aku yakin xde ape2 yg akan jadik....
So aku trus jee lepak2 sambil berborak kencang dgn mmber2 yg len...
Sambil2 mengumpat, mengeji, mengutuk dan segala bagai citer2 penipu kami sajikan...
Yelaaa pagi pose, nk kene jage mulut, malam jee laa bole...

Tibe2 je Ade org mengelupur kat area mamak tuh.....
Mmber aku trus 'sound' aku....

"Tgk, aku dh ckp dah, ade dowh setan2 yg sampuk2 org ni..."
"ko tgk dh sorang kene ni, abis laa pasni kite kompem kene nye"

Aku dh mula seram2 ni, cis biar btol.....
Xkan ade kot....
Semua dh berkerumun di tmpat kejadian......
Perghh berbuih-buih mulut mamat tu....

Sorang dr mmber aku yg alim skit dtg nk bg bantuan...
Die pon start bace ayat2 suci al-quran......
Pastu die start azan....

Jap lagi jee ade sorang brader ni sound...

"Mat ko wat pe ni siap azan2 ni??"

"Yelaaa kene laa azan atau bace2 skit, baru leh halau setan yg sampuk mamat ni"

"Dh2 xpayah laaa....jadah ko kene sampuk....budak ni kene SAWAN laaaa...."


Aku tgk mmbr2 aku smua cover2 malu.....
hahaha padan muka....
xnk dgr ckp aku.....
mane ade setan bulan2 pose ni.....

Dieorg semua pandang aku....
Aku wat muka berlagak sambil hisap rokok winston...
Sambil senyum....aku hulur kan isyarat 'PDAN MUKA'



wakkaka jadah tol......






8 comments:

wong ah ian said...

memang lebat pon...lahanat!

Yatre Hayati said...

mana cerita nya??

Mieza vs Rory said...

hhahahaa.....ko mmg ckp cm bagus jer

Fhad said...

ape lagi haris.... hahahaha

Sang SyaffeQ said...

hahahaha

kirenyer ko pun ade daulat gak la ni ea~~ ekekeke

HAMPAGASPETRONAS14KG tol la~~

fndrocka said...

nasib baik kuar buih2..tahu dia sawan.kalau kuar benda pelik2...kau pulak jadi sawan.ehek

miss Rrrrrrr said...

hadoyai sangat 'seram' dowh

Haris Dot Com said...

ian : hahhaa asal???

yatre : erm tadi test tajuk jee

bit : xpeeeee....aku mmg gud2

fhad : cacat!!!

syaffeq : relax brooo

fndrocka : hahha ape benda yg pelik tuh bro??

miss rrrr : hahha terkene kew??